Struikenactie Mmm… natuur om op te (vr)eten start in Markelo op 25 november a.s.

Groep(en)  8 OBS de Zwaluw en Basisschool de Welp planten struiken en bomen op 25 november

In het kader van de Struikenactie van de Groene Loper Hof van Twente organiseert de Coöperatie Markelokaal één van de plantactiviteiten die op al 25 november in de Hof van Twente worden uitgevoerd. Samen met leerlingen van OBS de Zwaluw en Basisschool de Welp worden er op 2 locaties in Markelo struiken geplant om 10.00 uur. De rest van de initiatieven in de Hof van Twente ontvangen gratis struiken via de Groene Loper Hof van Twente op zaterdag 27 november a.s.

In de buurt van de Potbeek in Markelo, worden er een vijftigtal struiken geplant ter hoogte van de Postweg 4 door groep 8 van Basisschool de Welp.

De Hemmelweg in Markelo is een veel bezocht wandelpad. Langs de Mariakapel door de karakteristieke holleweg langs akkers naar de Stokkumerweg. Een oud en veel belopen route door mooie natuur. In de berm langs een van de akkers gaan de kinderen struiken en wat fruitbomen planten. De berm wordt ook weer ingezaaid met oude bloemenzaden.

Bomen en struiken maken Gezond!

Ina van de Riet inspireert de kinderen via een Bomenles van HofPower over het nut en noodzaak van struiken en bomen voor een gezonde natuur en biodiversiteit. De kinderen van de groepen 8  gaan met schepjes en een emmers naar de plantlocaties. Bij de Hemmelweg  staat de kuierkoare van Markelokaal met het plantmateriaal klaar. Na het planten kunnen de kinderen hun naam op een plankje schrijven en maken we deze plankjes, als herinnering aan deze dag, aan de boompalen vast. Met een gezond hapje en drankje na afloop sluiten we de buitenactiviteit af op 25 november.