Maak je samen natuur van je buurt?

Op 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. In Hof van Twente vieren we dit met een boommanifestatie waarvoor wij je uitnodigen. Bomen geven energie. Wij willen graag jouw en onze energie inzetten om Hof van Twente samen weer een stuk groener en mooier te maken. Daarom reiken wij tijdens de boommanifestatie symbolisch 110 bomen uit in de vorm van een boomcertificaat. Deze bomen zijn door de Provincie Overijssel ter beschikking gesteld aan de Groene Loper Hof van Twente. Daarnaast geven we in februari en maart – voorafgaand aan deze boomfeestdag-  aan 20 schoolklassen een les met boomquiz `Bomen, de longen van de aarde’ en inspireren we 400 basisschoolleerlingen. Met die schoolklassen planten we op 18 maart `s ochtends bomen in samenwerking met de boomwerkgroep in de buurt van hun school.

Wanneer en waar vindt het avondprogramma plaats ?

We nodigen je van harte uit op 18 maart tussen 19.30 en 21.30. Vertrekpunt is de kerk in Bentelo. Vandaar uit wandel je naar de blokhut van Scouting Paus Adria, Hagmolenweg in Bentelo. Laat je onderweg verrassen want bomen geven energie!

Avondprogramma:

  • Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Hof van Twente hebben boomverhalen geschreven rond het thema ‘Bomen geven energie’. Een jury heeft de vijf mooiste verhalen gekozen. Bij het kampvuur lezen de kinderen de verhalen dan zelf voor.
  • 110  boomcertificaten worden uitgereikt aan bezoekers
  • Cabaretier André Manuel met band en een aantal sprekers geven hun persoonlijke kijk op het thema van de boomfeestdag.
  • De boomquiz van de Groene Loper kan gespeeld worden en er zijn bomen te winnen
  • Hof voor de Steenuil is aanwezig met informatie over erfinrichting en geschikte bomen.

Feest je met ons mee op 18 maart?