boomzaden bieb

Onze Hof van Twente ligt nu vol met (tamme) kastanjes, beukennootjes, hazelnoten en eikeltjes. 

Lever boomzaden in en we proberen gratis bomen te kweken  De nieuwe Boomzaden Bieb vraagt inwoners om boomzaden in oktober 2020 in te verzamelen en in te leveren bij een van de Boomzaden Bieb inleverpunten in de Hof.

Hoe werkt het?

Op zes plekken in Hof van Twente zijn de manden van de Boomzaden Bieb te vinden. Doneer daar je (tamme) kastanjes, beukennootjes en eikeltjes of andere gevonden zaden. De leden van de bomenwerkgroep van Zuinig is Zinnig halen de manden op als ze vol zijn en planten de zaden bij de Stadslandbouw. Als de eerste bomen zover zijn, kunnen de mensen -die bij het inleveren van de zaden, hun naam en email hebben achtergelaten-  een gratis een boompje ophalen bij de Stadslandbouw in Goor en deze planten in tuin of op het erf.

Waar staan de manden van de Boomzaden Bieb?

Je vindt de manden van de Boomzaden Bieb bij de ingang van de Albert Heijn in Goor aan het Weversplein, bij de Dagwinkel in Bentelo aan het Burgemeester Buyvoetsplein, buiten bij de Bazar van Jon in Hengevelde aan de Goorsestraat. In Markelo staat een mand bij de Plus supermarkt op het Kerkplein en in Diepenheim staat een mand bij de Pol. We zoeken nog een locatie in Delden.

Waarom een Boomzaden Bieb?

Hof van Twente is een groene gemeente, maar het kan nog groener! Bomen zijn echte CO2 vreters, bieden ruimte aan vogels, insecten en knaagdieren en verkoelen in de zomer. Hoe meer bomen hoe beter! ‘Door de zaden zelf op te kweken, bieden we mensen de mogelijkheid gratis een boom. Een boom die ze zelf misschien niet zo snel zouden kopen of aanplanten’, aldus een van de initiatiefnemers Ina van de Riet.

Zuinig is Zinnig

Het initiatief van een Boomzaden Bieb komt uit een groep enthousiaste bewoners die onder het Motto `Zuinig is Zinnig’ willen werken aan een duurzamer Hof van Twente. Marcel Jongmans: ‘De Hof van Twente is een ongelooflijk mooie gemeente en dat willen we graag zo houden. We zijn zuinig op de natuur, met energie en op elkaar. De komende tijd ontplooien we kleine en grotere initiatieven in het kader van duurzaamheid.’