Drie buurtinitiatieven uit Goor ontvangen gratis eetbare struiken

De komende weken stellen we groene (buurt)initiatieven aan je voor  die zich hebben aangemeld om – die struiken ontvangen- via de Groene Loper Hof van Twente. Deze struiken worden in november 2021 geleverd. Samen maken we de Hof van Twente actief en betrokken groener.

Mmm… Natuur om op te (vr)eten, hapje voor jou hapje voor mij

De werkgroep Groene Loper Hof van Twente heeft voor 3 buurtprojecten in Goor eetbare struiken gereserveerd. De pakketten konden aangevraagd worden via de Groene Loper Hof van Twente en wij stellen deze projecten graag aan u voor:

Struiken voor het buurtinitiatief Frans Halsstraat in Goor

Op initiatief van de hele buurt in de Frans Halsstraat/Rembrandstraat, zijn Evert Luth en Herma Gringhuis de `trekkers geworden’ van dit buurtproject. Samen met de buren zijn zij begonnen met het inrichten van een gezamenlijke buurttuin in de Frans Hals straat. De buurttuin ademt biodiversiteit en is een `lust’ voor het oog. `We zijn begonnen met het planten van bloembollen en vaste soorten bloemen die goed zijn voor de biodiversiteit’ vertelt Herma Gringhuis. `Nu 3 jaar later, hebben we ook al een poeltje en heb je onze reuze courgettes al gezien? De hele buurt is al aan de courgettesoep!’ We hebben nog veel wensen daarom zijn we blij met de struiken die we in november van de Groene Loper mogen ontvangen.  

Struiken voor het buurinitiatief Scherpenzeelseweg/Nachtegaalstraat/Kwartelstraat in Goor

Een groep bewoners is dit jaar begonnen met het opknappen van het speelveld. `Via de gemeente hebben we wat extra speeltoestellen gekregen voor de oudere kinderen, er wordt hier veel gevoetbald, maar voor de oudere kinderen was er eigenlijk verder niet zoveel te doen’, vertelt Nathalie Mensink, een van de initiatiefnemers. `Tijdens burendag hebben we samen gezellig koffie gedronken en nestkastjes opgehangen’. Zo ook een nestkastje voor de specht, in het in-vlieggat zitten kleine gaatjes, maar de specht moet `m zelf verder open hakken met zijn snavel. De stuiken van de Groene Loper komen in een strook langs de Regge. Daar is het lekker zonnig.

Struiken voor het  buurtinitiatief Onder de Wieken in Goor

Buurtbewoners aan de hoek Oude Haaksbergerweg/Mulderskamp hebben een groene ontmoetingsplek ingericht i.s.m. de Tuinen van Geerdink e.a. Er wordt inmiddels naar hartenlust gespeeld en kinderen zijn niet weg te slaan bij de waterbaan. `1 keer in de maand komen we op zaterdagochtend samen om te `klussen’ op deze plek” , vertelt Alberta Groteboer. `We hebben nog veel meer groene wensen en plek genoeg, daarom zijn we super blij met de extra struiken die we in november van de Groene Loper mogen ontvangen’.