Amerikaans Krentenboompje

Merel van Bortel en Marta van Ravensberg planten Amerikaanse Krentenboom

De 2e boom uit de boomcirkel van de Groene Loper is geplant in de schooltuin van Twickel College in Delden.

Een groene Hof is onze wens, dus plant een boom voor dier en mens!’ Met deze slogan speelt de Groene Loper Hof van Twente in op de actie van de provincie om in Overijssel 1,1 miljoen bomen te planten, voor elke inwoner één.

Onder luid tromgeroffel is op 11 november jl. de 2e boom uit de boomcirkel geplant door juf Merel van Bortel en Marta van Ravensberg. 20 leerlingen die deelnemen aan het atelier: `verbeter de wereld ,begin bij jezelf’, speelden de boomquiz van de Groene Loper Hof van Twente.   Filmpje van het tromgeroffel

Docent Merel van Bortel en Marta van Ravensberg  hadden de meeste vragen goed en mochten de Amerikaanse krentenboom planten in de schooltuin. De andere leerlingen waren ook bezig met versterking biodiversiteit en plantten bloembollen in een strook van de schooltuin, dichtbij een lange strook met eikenbomen.

Samen aan de slag met versterking en herstel biodiversiteit, als middel om de overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan!

Alle leerlingen van Twickel College Delden hadden de 2 afgelopen jaren veel last van de eikenprocessierups . Dit is de reden dat Merel van Bortel (docent Engels) haar atelier in het kader van biodiversiteit heeft vormgegeven. Vier weken zelf aan de slag met biodiversiteit, was haar motto om de overlast van de eikenprocessierups  in te dammen. Na een inleidende les door Ina van de Riet van de Groene Loper Hof van Twente, plantten de leerlingen bloembollen en wonnen een boom uit de boomcirkel. Daarnaast worden er de komende weken pimpelmezenkastjes opgehangen in samenwerking met www.hofvogels.nl  Geïnteresseerd in bomen ? en  meer lezen over deze boom?