DE GROENE LOPER HOF VAN TWENTE
Samen met jou willen we de Hof groener maken

Organisaties in de Hof

De Groene Loper Hof van Twente wil alle bewoners, bedrijven, scholen en zorginstellingen gemeente Hof van Twente uitdagen om bij te dragen aan natuur, landschap en biodiversiteit. De verschillende soorten natuur op aarde houdt alles in balans. In de gemeente Hof van Twente houden zich al veel mensen en organisaties bezig met de natuur.

Klik op de logo’s van de organisaties om naar hun website te gaan:

Bij afdeling Diepenheim kan iedereen terecht voor een thematische wandel- of fietstocht. Diverse lezingen en presentaties vind je terug in het jaarprogramma. Daarnaast is de IVN actief in de natuur met landschapsonderhoud en nieuwe projecten.

De Stichting Hofvogels zet zich in de gemeente Hof van Twente actief in om inheemse broedvogels in het algemeen en inheemse uilensoorten in het bijzonder te beschermen en in hun levensonderhoud te ondersteunen. De Stichting doet dit in het belang van een gezonde en gevarieerde biodiversiteit, behoud en bescherming van de natuur en het kleinschalige Twentse cultuurlandschap.

De aandacht voor tuinen en het landschap hebben het terrein waarop de Kunstvereniging in Diepenheim actief is, definitief vergroot. Deze specifieke combinatie van tuinen, landgoederen en kunst in de openbare ruimte verrast en verwondert bezoekers keer op keer.

De Stadslandbouw Hof van Twente heeft als doelstelling projecten op te zetten op vrijgekomen en onbenutte ruimten volgens een duurzaam opgezet plan om voedsel te telen,  samen te oogsten en te delen.

Bekijk de  rest van de lijst hier: Contactenlijst voor uitrol groene loper Hof van Twente