proef de lente in de hof van twente

Proef de lente in de Hof van Twente op zaterdagochtend 26 mei

Op zaterdag 26 mei tussen 9.00 uur en 12.30 uur is er: Proef de Lente in de Hof van Twente. De groene loper Hof van Twente zet graag haar `beste beentje voor’ als het gaat om duurzaamheid en biodiversiteit. Als afsluiting van de maand van de biodiversiteit zetten wij een aantal `lokale initiatieven in het zonnetje’. Daarom kan je op deze zaterdagochtend  binnen lopen en proeven hoe `de lente’ smaakt.  Stap op de fiets en`Proef de lente in de Hof van Twente’ bij:

Eko Twente, Goorsestraat 22  7496 AD Hengevelde
Eerlijke volle gronds- groente komt rechtstreeks van het land. Afhankelijk van het seizoen koopt Eko Twente voornamelijk in bij bio-telers uit Denekamp, Colmschate en Lettele.

 

 

Eko Twente/ VVV Delden, Langestraat 29, 7491 AD Delden
100 % biologisch en zoveel mogelijk ingekocht bij boeren en tuinders uit de omgeving. Een unieke combinatie van toerisme, informatie en producten in 1 pand.

Wagyukoe, Familie Nijhof, Langestraat 161 7491AE Delden
Kijk je in de stal dan lachen de koeien je toe. De combinatie voeding, massage, ruimte, rust en welzijn maakt dat het vlees van uitzonderlijke kwaliteit is. Laat je net als de koeien inspireren door bier, Bach en massage.

 

De Stadslandbouw, Kerkstraat 123 D in Goor
achter Avia tankstation.  De Stadslandbouw Hof van Twente verbouwt groente en gewassen op vrijgekomen onbenutte grond in Goor. Als de aardbeien goed zijn, kan je er wat proeven en naderhand je handen wassen met eigengemaakte Goorse zeep.

 

Slagerij Kastelein in Diepenheim, Goorseweg 8-10
7478 BD Diepenheim. Slagerij Kastelein is een ambachtelijke slagerij met eigen worstmakerij. Alle runderen en varkens komen van vaste `mesters’ uit Twente, die het dieren welzijn hoog in het vaandel heeft.

 

Bistro de Tasca, Holterweg 20

7475 AW Markelo
Qua ingrediënten werkt de kok van de Tasca voorkeur met producten van boeren/tuinen/akkers in Markelo en Twente. Samen met `Markelokaal’ wil de Tasca bijdragen aan mens-,  dier-, milieu-, en landschapsvriendelijke producten uit het Markelose landschap.

 

Samen-tuin Wessels Erve
Weth. Goselinkstraat 8
, 7496PB Hengevelde.                  In de samen-tuin `Wessels Erve’ verbouwen 8 mensen samen op biologische wijze groente, bloemen en kleinfruit in een met wilgen en meidoorn omzoomde moestuin.

 

 

De Groene Loper Hof van Twente wil zoveel mogelijk mensen inspireren om meer bij te gaan dragen op lokaal niveau aan natuur, landschap en biodiversiteit. Dit doen we o.a. door het zichtbaar maken en verbinden van bestaande groene (buurt)initiatieven, en door kennis te delen om nieuwe groene activiteiten in de Hof van Twente uit te lokken en in gang te zetten.  Dit is de laatste activiteit in de maand van de biodiversiteit, georganiseerd door de Groene Loper Hof van Twente in samenwerking met Hofkracht.