“Stel je voor, je bent een boom, wat is dan jouw droom?’

De tekenwedstrijd over bomen was al gestart voordat de corona maatregelen werden getroffen. Ondanks corona gaat de wedstrijd door, maar wel in aangepaste vorm. Vandaag is het 22 april, de uiterste inzenddag, en hebben 50 kinderen hun tekening voor het raam gehangen. De jury komt vandaag voor het raam kijken naar de tekening en maakt een foto.

 

 

Tekeningen voor het raam

Kinderen die hun tekening ophangen voor het raam, hebben dit  kunnen laten weten tot maandag 20 april via mail info@hofpower.nl  (met vermelding van naam van het kind, adres en leeftijd/groep). Er worden 4 winnende tekeningen uitgekozen in 4 leeftijdscategorieën. Kinderen uit groep 1 t/m 8 kunnen meedoen. De winnende tekeningen worden afgedrukt op een echte bloeikaart (een kaart met bloemzaadjes erin verwerkt) en verspreid in Hof van Twente rond 22 mei, de Dag van de Biodiversiteit.

En …..een attentie voor alle deelnemende kinderen

De werkgroepleden van de boomwerkgroep Hof van Twente hebben zaaibommetjes gemaakt en in zakjes en eierdozen verdeeld onder de 50 inzenders van de tekeningen. Het is immers vandaag de 22 april, en we vieren de dag van de aarde.

Slim samenwerken?

Deze wedstrijd is een initiatief van de Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en HofPower (het schoolprogramma van de gemeente over duurzaamheid). Een “droom van een boom” kan van alles zijn: simpelweg een mooie boom, maar bijvoorbeeld ook een bijzondere fantasieboom (bijvoorbeeld een boom met verschillende kleuren bladeren, een geldboom, met een grote boomhut of een zingende boom), maar kan natuurlijk ook iets zijn waar de boom over droomt (bijvoorbeeld dat de boom midden op de kermis staat of bovenop een berg).