biodiversiteit Echnicea Hommel

We vieren de maand van de aarde in de Hof van Twente tussen 22 april en 22 mei.

De maand tussen 22 april t/m 22 mei 2018 willen we uitroepen tot maand van de biodiversiteit . Op 22 april (dag van de aarde) willen we een maand inluiden met speelse activiteiten voor jong en oud en met specifieke aandacht voor de producten die de aarde voortbrengt . Op 22 mei (internationale dag van de biodiversiteit) sluiten we deze maand in de Hof van Twente feestelijk af.

Een mooi moment voor de Groene Loper  Hof van Twente om aandacht voor het belang van biodiversiteit en ons prille groene netwerk op de kaart te zetten. We  zijn in de werkgroep en in nauwe samenwerking met Hofkracht, druk bezig met de voorbereidingen van verschillende  (educatieve) activiteiten in april en mei en voelen ons gesteund door wethouder Wim Meulenkamp.  De Groene Loper verheugt zich erop om `een stevig duurzaam groen netwerk’ in de Hof van Twente uit te bouwen en op de kaart te zetten .

Deze datum kan je alvast in je agenda noteren als `opmaat’ voor deze maand.

Hofkrachtcafe op 19  april 2018

  • Locatie: De Tasca in Markelo
  • Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 1930 uur)
  • Ontvangst met 10 minuten presentatie door: Jan ten Tije van `Maarkel Lokaal’
  • 40 minuten presentatie door Stichting Hofvogels :  De ‘Steenuil, thermometer voor een gezonde biodiversiteit‘  De steenuil, heeft net als veel andere diersoorten te lijden onder een afname van geschikte biotopen, waarvan deze soorten afhankelijk zijn. De Stichting Hofvogels zet zich dan ook -samen met anderen in- voor behoud van de populatie inheemse uilen, waaronder de steenuil. Naast het inventariseren van omgevingen waar deze uilensoorten zich ophouden, worden ook nestkasten opgehangen en gecontroleerd en worden erfbewoners geïnformeerd en geadviseerd om erven meer uilvriendelijk in te richten.