2019 walnootboom Ina

Groene Loper plant Okkernoot/Walnoot boom uit boomcirkel.

Op woensdag 27 november  plantte Ina van de Riet samen met kinderen en Johan Geerdink een Okkernoot/Walnoot boom in het gebied `Groen Ontmoeten’  aan de  OudeHaaksbergerweg/Mulderskamp in Goor.  Deze boom werd gewonnen door de werkgroep door de boomquiz te spelen in het gemeentehuis tussen 10 en 21 oktober in het gemeentehuis in Goor.

Omwonenden, waaronder een grote groep kinderen, kwamen helpen met het bemesten en aanplanten van andere bomen, nog wat bollen planten, en de toplaag (struinpad) afwerken.

De speel- en ontmoetingsplek is nu grotendeels klaar. De kinderen speelden al naar hartenlust met de geslagen waterpomp en maakten modderpoelen, gleden van de glijbaan en klommen in het door boomkunstenaar Hans Nijmeijer aangelegde bomenpark.
De Tuinen van Geerdink is voor verder afronding van het project afhankelijk van natuurlijk materiaal, ze wachten op het snoeiseizoen voor nieuwe aanvoer van materiaal, om de laatste dingen af te kunnen werken. Een en ander is natuurlijk ook nog afhankelijk van het weer…
Er werden doorlopend opnames gemaakt voor ‘Het Groene Oosten’, een programma van TV Oost dat volgende week dinsdagavond word uitgezonden.
De officiële opening staat voorlopig voor volgend voorjaar gepland.