Buurtinitiatief Frans Hals/Rembrandstraat in Goor

Samen aan de slag in een gemeentelijk plantsoen! 

In november 2019 zijn we begonnen in het plantsoen met het inpoten van twee boomcirkels met bloembollen, het resultaat was een mooi bloeiend voorjaar in 2020, dat heeft ons geïnspireerd om in maart/april onze gezamenlijke plantsoentuin verder aan te leggen. 

In april hebben we heel veel bij- en vlindervriendelijke planten geplant, zoals op de foto’s te zien zijn: o.a.  Nepeta, Muurbloem , vlinderstruiken, Rudbeckia, Salvia’s, dropplanten en wat groenblijvende planten zoals maagdenpalm. 

 Deze hele droge zomer hebben we wel regelmatig water moeten geven. Het resultaat is er dan ook naar. Een vrolijk en bio-divers plantsoen dat een mooie ontmoetingsplaats is voor de buurtbewoners. De takken en boomstammetjes geven een natuurlijke uitstraling aan het geheel.

In juni/juli zijn er rond de boomcirkels wilde bloemzaden gezaaid. Een mengsel van diverse bloemen die vlinders en bijen aantrekken.  

 In september 2020 gaan we het project met alle buurtbewoners evalueren om te kijken hoe we hier verder mee te gaan. Afhankelijk van de evaluatie kunnen we beslissen hoe en of we dit verder willen uitbreiden.

Zo ja, dan is het is de bedoeling dat er iets van een watervoorziening komt en dat er nog diverse wilde (waard)planten bij geplant worden.

Alles is natuurlijk ook afhankelijk van nieuwe financiële middelen, want de subsidie/bijdrage via de groene loper hof van Twente, is helemaal opgegaan aan deze eerste initiatieven. 

 

Vriendelijke groeten namens de  buurt-commissie Herma Gringhuis en Marieke Waanders