Doe je mee met de training ‘Educatief gebruik van je Groene Schoolplein?

Een groen schoolplein is niet alleen een mooie pauze plek maar ook een educatieve buitenruimte waar je als leerkracht gebruik van kunt maken tijdens het lesgeven. Veel binnen lessen kunnen ook heel goed buiten. Het groene schoolplein biedt legio van mogelijkheden. Maar hoe pak je dit aan als leerkracht? Het gaat allemaal niet vanzelf. Er zijn hobbels, onwetendheid, terughoudendheid, gebrek aan inspirerende voorbeelden of kennis. Om scholen hierin goed te begeleiden, is er een training voor leerkrachten ontwikkeld. De training vindt plaats op de eigen school of op een school in de gemeente Hof van Twente. Het is een praktische training waar het gebruik van het eigen groene plein centraal staat.

 

Praktisch
De training wordt op de eigen school, een school in de buurt in de gemeente Hof van Twente georganiseerd. In overleg prikken we een datum voor de training in februari of maart 2024.

Bij de training ontvangt de school ook een Buitenkist, het startpakket met hulpmiddelen om het buitenonderwijs goed vorm te kunnen geven en het team op weg te helpen. Denk aan zoekkaarten, loeppotjes en voorbeeldlesmateriaal.
De totale kosten voor de training en de Buitenkist bedragen 1000 euro per school, maar door een financiële bijdrage van het Cultuurfonds kan dit nu nog kosteloos worden aangeboden.

Wees er wel snel bij en meld je aan met 1 of 2 collega’s voor 6 januari 2024! Meer informatie over de training en om aan te melden kan via: Ina van de Riet, via info@groeneloperhofvantwente.nl of info@hofpower.nl

 

Programma
De training bestaat uit een dagdeel. De training wordt verzorgd door de trainers van het Programmateam Groene
Schoolpleinen Overijssel. Naast theoretische achtergrond zijn er ook veel praktijkvoorbeelden en ga je zelf oefenen. Er wordt ingezoomd op de mogelijkheden van het eigen groene plein. Onderwerpen die aan bod gaan komen tijdens de training:
• Wat is een goed groen schoolplein eigenlijk?
• Wat kun je als leerkracht doen met je plein als educatieve buitenruimte?
• Waar lopen leerkrachten tegen aan?
• Wat zijn goede voorbeeldmaterialen en activiteiten?
• Voorbeeld van een Beleef- en beheerkalender per groep