Familie winteroogstdag meerbomen.nu in de Hof van Twente

Alexandra en Mignon van Meerbomen.nu nodigen jullie uit voor de familie winteroogstdag op donderdag 29 december. Deze familie oogstdag start om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van het recreatieterrein op de Holterberg.

Tijdens de winteroogstdag gaan wij als groep in een bepaald gebied boompjes die daar ongewenst zijn verzamelen. Deze bomen krijgen een tweede kans om bij burgers en boeren in de buurt verder te groeien. Naar wens mag je boomzaailingen meenemen om deze op je eigen plaatste planten. De overige bomen worden liefst gelijk bij iemand op eigen terrein aangeplant. Lukt dat niet, dan gaan de zaailingen tijdelijk overwinteren op één van de bomenhubs. Dit alles met medewerking van Arie Rouwhof van Staatsbosbeheer. Heb je een groen hart of ben je enthousiast geworden om in de buitenlucht te werken? Aanmelden kan via de boomplanner op de website van Meerbomen.nu.

https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/464

De familie winteroogstdag is uiterst geschikt voor iedereen tussen de 8- 80 jaar. Het zal lekker fris worden, dus pas je kleding daarop aan. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor koffie in een prachtige omgeving. Vragen kunnen per mail: boomwerkgroephvt@gmail.com

Wanneer:  Donderdag 29 december van 9.30-13.00 uur. Voor meer oogstdagen in januari, zie de boomplanner.

Waar:  Recreatieterrein Holten. Dagcamping Holten, dagrecreatieterrein tussen Holten en Nijverdal, midden op de Sallandse Heuvelrug. Vanaf Holten richting Nijverdal over de Holterberg rijde en dan voorbij aan restaurants en natuurmuseum rijden, weg vervolgen, na flauwe bocht rechtsaf het terrein oprijden via een toegangsweg.

Oogstdag:  Schep, werkhandschoenen drinken en eten voor jezelf meenemen. Tijdens het oogsten leer je over bomen, hoe je zaailingen kunt uitsteken, opbinden en inkuilen. Wij verwachten zaailingen van Lijsterbes, Vuilboom, Den, Eik en Beuk te oogsten.