Groen spreekuur met `Rad van Fortuin op de weekmarkten

In het kader van `Hof nog Groener’ houdt de Groene loper in de maanden juni-juli het Groene Spreekuur op de weekmarkten in de Hof van Twente.

Dit jaar vragen we extra aandacht voor `planten van waarde’. Waardplanten zijn als een waard in een herberg. Die plant zorgt niet alleen voor een hapje en drankje, maar ook voor een veilige rustplek en zelfs voor een kraamkamer.

Insecten hebben een 1 op 1 relatie met een waardplant. Je kunt dus wel nagaan hóe belangrijk het voorkomen van die specifieke planten is.

Plant jij samen met Groene Loper Hof van Twente waardplanten in jou buurt?

Samen maken we de Hof nog Groener! 

 

We nemen de `Kuierkoare’ van Markelokaal mee en beantwoorden al je natuurvragen op de markt.

Wil je bijvoorbeeld liever meer weten over zwaluwen of gierzwaluwen, of wil tegels wippen en een regenton winnen? Kom langs!

  • op 1 juni op de streekmarkt in Delden
  • op 8 juni op de weekmarkt in Diepenheim,
  • op 11 juni op de weekmarkt in Hengevelde
  • op 20 juni op de weekmarkt in Markelo
  • op 28 juni op de weekmarkt in Delden
  • of op 7 juli op de Heerlijcke Markt in Diepenheim

We nemen het `Rad van Natuur’ mee naar de weekmarkten;

Geef een draai aan het Rad van Natuur. Je kunt een waardplant  of een regenton winnen.

Kraamkamers voor vlinders en bijen

Je noemt een plant een waardplant als deze noodzakelijk is voor het voortbestaan van bijvoorbeeld een vlinder of wilde bij. Vlinders leggen hun eitjes op waardplanten. Zodra die eitjes uitkomen, eten de rupsen hun buikje vol aan de plant. Zonder waardplanten kunnen vlinders en wilde bijen niet overleven. Het woord waardplant komt van het woord ‘waard’, oftewel de gastheer in de herberg die zijn gasten voorziet van een hapje en een drankje.

Meer informatie? Kom naar het groene spreekuur op de markt, of  meld je hier aan voor onze najaarsactie `planten van waarde’.