Kijk eens wat vaker in de boomspiegel!

Meer groen, planten, struiken of bomen gaan hitte in hete zomers tegen. Planten met hun wortels in de grond nemen meer water op dan stenen bij een plensbui. Een grote boom koelt beter dan 10 airco’s. De ruimte onder de kroon van een boom wordt ook wel boomspiegel genoemd. Er zijn planten die daar heel goed kunnen groeien en  daarom plaatsen we de boomspiegel graag voor `t voetlicht in het kader van de actie: Stoepgroen, samen doen!

Wat is een boomspiegel?

Een boomspiegel is het stukje grond rondom een boom. Vaak is dit stukje onbegroeid en liggen er stoeptegels. Dat is jammer, je kunt hier namelijk heel leuk een klein tuintje van maken. Dus zijn er boomspiegels in jouw straat die leeg zijn? Zet samen met je buren plantjes in de boomspiegel! Bezig zijn in je boomtuin levert geheid praatjes op. Je kunt buurtgenoten vertellen wat je doet. Het is gezellig en ook goed voor het draagvlak voor je boomtuin. De planten hebben regelmatig water nodig.

Wil je een plantpakket voor je boomspiegel ontvangen?

Check eerst even zelf of in de beoogde boomspiegel geen zichtbare wortels aanwezig zijn en of er voldoende ruimte is voor de planten. Meld je aan via de website van de groene loper en lees eerst even de spelregels, vul daarna het aanvraagformulier in. Soms is het mogelijk om een rij extra stoeptegels om de boomstam te verwijderen. Inspiratie?

Samen van grijs naar GROEN?

De Groene Loper geeft raad en helpt je op weg.  Wil je weten wat er allemaal kan met een boomspiegel in jouw buurt of omgeving? Kom naar de informatieavond op donderdag 25 augustus tussen 19.00 uur en 21.00 uur in het gemeentehuis in Goor of ga naar de website van de groene loper Hof van Twente en vul het aanvraagformulier in. https://groeneloperhofvantwente.nl/stoepgroen-dat-wil-je-toch-samen-doen/

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Natuur voor elkaar en de gemeente Hof van Twente