Kleinschalige groene markt op zaterdag 8 oktober in de Reggetuini

Tijdens de ‘beleef week’ van Nationaalpark De Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal wordt op zaterdag 8 oktober s’ middags van 13.00 tot 16.00 uur in de Reggetuin te Goor een kleinschalige Groene Markt gehouden. De Reggetuin bevindt zich aan de Kerkstraat 123d, achter het Avia tankstation in Goor.

Een drietal groene organisaties uit de Hof van Twente; de Groene loper Hof van Twente, de stichting Hofvogels en De Reggetuin (Stadslandbouw Hof van Twente), zijn aanwezig. Zij zullen informatie verstrekken over hun gezamenlijke activiteiten en het belang ervan voor de natuur, het landschap en de biodiversiteit in de Hof van Twente.

  • Door vrijwilligers van de Groene loper Hof van Twente worden op zaterdag 8 oktober planten en bijbehorende materialen uitgegeven in het kader van project “Stoepgroen, samen doen?”

  • In de Reggetuin houdt de Stadslandbouw uitverkoop van alle insectenhotels, deze zullen verkocht worden tegen sterk gereduceerde prijzen. Vers geoogste groenten en fruit uit moestuin en boomgaard, huisgemaakte zeep, volgelhuisjes voorzien van mozaïek  en andere producten worden te koop aangeboden. De plantjesbieb is open voor het ruilen en meenemen tegen een kleine donatie.

  • Enthousiaste vrijwilligers van Hofvogels vertellen alles over hun inzet voor de steenuil en de kerkuil, hoe men kan bijdragen aan het instant houden van deze voor onze erven zo belangrijke erfvogels en het belang dat zij hebben voor de biodiversiteit. Met hulp van nestkasten en allerhande informatiematerialen kan men kennis maken met de werkzaamheden van deze stichting, een gratis erfadvies aanvragen voor een meer biodivers erf en de mogelijkheid om zich als vrijwilliger aan te melden.

 

Tot ziens op 8 oktober tussen 13.00 uur en 16.00 uur in de Reggetuin!