Leerlingen IKC Erve Hooyerinck verzorgen de aftrap van de actie meerbomen.nu in de Hof van Twente

Het oogstseizoen van boomzaailingen is weer begonnen! In het kader van meerbomen.nu gaan we de komende winter weer aan de slag met het oogsten van boomzaailingen. Op vrijdagochtend 4 november vond de aftrap van de meerbomen.nu actie in Hof van Twente plaats .

Welkom in het bos!

58 leerlingen uit groep 6 en 7 van IKC Erve Hooyerinck uit Delden kwamen met hun leerkrachten in het bos van Landgoed Twickel aan de Dashaarweg in Ambt Delden.  Gewapend met spades ging de groep enthousiast aan de slag en binnen 10 minuten waren 85 vuilbomen, 35 berken en 15 grove dennen uitgestoken. De groep vertrok daarna op de fiets naar de plantlocatie van Jorieke Adolfsen aan de Almelosestraat in Ambt Delden. De bomen krijgen op deze plek een kans om uit te groeien tot grote bomen. De leerlingen konden niet alle bomen planten deze ochtend, want onderwijl kregen zij ook nog een spannende boom-kopspijkerquiz en heerlijke warme chocolademelk. Jorieke Adolfsen was superblij met alle hulp en heeft inmiddels alle bomen geplant. Samen maken we de Hof van Twente actief groener!

Vele handen maken licht werk en het recept is simpel

Samen oogsten en (uit)planten is een mooie manier om in de komende periode buiten in de natuur samen te werken voor meer bomen in en om de Hof van Twente. Bomen zijn onmisbaar en leveren ons ecosysteemdiensten. Door samen te oogsten en met eigenaren van plantlocaties nieuw bos aan te planten maken we onze eigen Hof van Twente groener en toekomstbestendig.

Help je mee oogsten of wil je op jouw locatie meer bomen?

Meld je (samen met vrienden) aan als oogster via de boomplanner en je wordt wekelijks op de hoogte gebracht. Via meerbomen.nu/over-de-actie/ lees je meer over hoe het werkt. Plantlocaties meld je ook aan ! Via de boomplanner blijf je blijf je op de hoogte van events (oogst- en uitgifte events). Bij voorkeur oogsten we samen met eigenaren van plantlocaties. Zo kan de oogst direct mee naar de plantlocatie. Let daarom op wat je wilt hebben en waar dat te oogsten is. Ook dit gaat via de boomplanner op meerbomen.nu In de boomplanner kun je ook aangeven aan welke boomsoorten je behoefte hebt.

Een leuke ochtend in het bos met je collega’s, klas of vrienden?

Zin gekregen in een ochtend natuur in de frisse buitenlucht? Of net als de leerlingen van IKC Erve Hooyerinck,  een verzorgd programma met ook een boomquiz en chocolademelk? Op 11 november wordt er een oogstevent gehouden op de `Herikerberg’ in Markelo en op 19  november wordt er in Holten geoogst voor het Kerkebos in Bentelo. Hopelijk zien we je deze herfst en winter in het bos om samen te oogsten en te helpen met planten! Tot in het bos!

Mail voor maatwerk, een teamuitje of een vriendenfeest contact op met de boomwerkgroep Hof van Twente boomwerkgroephvt@gmail.com