Meer bomen in de Hof van Twente

Op 9 december as. gaat het seizoen om jonge boompjes(zaailingen) te oogsten en -planten weer van start. `Dit jaar hopen we in maart 2024 de doelstelling te halen voor de gemeente Hof van Twente en voor iedere inwoner een extra boom te (ver)planten ’, aldus Alexandra Tempelman.

We zoeken plantlocaties en mensen die willen helpen met `oogsten’ van jonge boompjes

Heeft u een stuk grond of grote tuin in Diepenheim, Bentelo, Hengevelde, Goor Delden of Markelo waar je boom-zaailingen wilt aanplanten?  Meld je eerst aan met je eigen profiel via de Bomenplanner  en zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar! En…kom alvast op 9 december lijsterbes, vuilboom, eik of ruwe berk halen in Markelo. Plantlocaties kunnen zich tot uiterlijk 8 januari 2024 aanmelden via de Bomenplanner

Help je ook mee met het `oogsten’ van jonge bomen/natuuronderhoud

Download de app https://meerbomen.nu/app en meld je aan voor de oogst-eventes in de Hof van Twente. Daar zijn vele handen voor nodig! Meehelpen is lekker een dagje buiten zijn: goed voor je gezondheid en voor je humeur. Je leert leuke mensen kennen en je leert boomsoorten herkennen. Bovendien helpen we met deze actie bomen, beestjes, klimaat en biodiversiteit. Je gaat naar huis met een voldaan gevoel en je mag na afloop je eigen geoogste boompjes meenemen. Kom je ook helpen tijdens het eerste oogst-event op 9 december tussen 9.30 uur en 12.30 uur aan de Potdijk 8, 7475 SL Markelo?

Circulair groenbeheer

Zaailingen die boventallig of ongewenst zijn steken we voorzichtig uit de natuur. Ze staan bijvoorbeeld te dichtbij het wandelpad en zouden anders weggemaaid worden. We hopen dat ze dan direct opgehaald worden door iemand die graag bomen wil planten. In voorgaande 2 jaren heeft deze vorm van natuuronderhoud opgeleverd dat  70 % van de verplantte bomen het redt om goed te wortelen in de Hof van Twente.

Voor iedere inwoner een extra boom?

Via de Groene loper Hof van Twente begeleiden Alexandra Tempelman, Mignon Sanchez voor de 3e keer op rij de boom-verplant-activiteiten in samenwerking met  meerbomen.nu. Heb je interesse om je (met een groep) in te zetten? Laat het weten! Meld je snel aan bij hofvantwente@meerbomen.nu  Alexandra en Mignon helpen je graag verder.