Meer bomen in Hof van Twente

Op 9 december as. gaat het seizoen om jonge boompjes(zaailingen) te oogsten en -planten weer van start. Doe je mee om dit te helpen realiseren door de waarde van natuurbehoud te benutten en bomen opnieuw aan te planten op een goede plek? `Dit jaar hopen we in maart 2024 de doelstelling te halen voor de gemeente Hof van Twente en voor iedere inwoner een extra boom te (ver)planten ’, aldus Alexandra Tempelman.

We zoeken plantlocaties

Heeft u een stuk grond of grote tuin waar u zaailingen wilt aanplanten? Kom alvast op 9 december lijsterbes, vuilboom, eik en ruwe berk halen.  Meld je aan met je eigen profiel via de Bomenplanner  en zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar! We oogsten tussen 9.30 uur en 12.30 uur aan de Potdijk 8, 7475 SL Markelo. Plantlocaties kunnen zich tot uiterlijk 8 januari 2024 aanmelden via de Bomenplanner

Help je mee met het `oogsten’ van jonge bomen/natuuronderhoud

Download de app https://meerbomen.nu/app en meld je aan voor de oogst-eventes in de Hof van Twente. Deze winter hopen we samen met jou 10.000 zaailingen en stekken te verzamelen in natuurgebieden, landgoederen en parken, om ze elders een kans te geven op te groeien. Daar zijn vele handen voor nodig! Kom je ook helpen tijdens het eerste oogst-event op 9 december tussen 9.30 uur en 12.30 uur aan de Potdijk 8, 7475 SL Markelo?

Circulair groenbeheer

Zaailingen die boventallig of ongewenst zijn steken we voorzichtig uit de natuur. Ze staan bijvoorbeeld te dichtbij het wandelpad en zouden anders weggemaaid worden. We hopen dat ze dan direct opgehaald worden door iemand die graag bomen wil planten. In voorgaande 2 jaren heeft deze vorm van natuuronderhoud opgeleverd dat  70 % van de verplantte bomen het redt om goed te wortelen.

Voor iedere inwoner een extra boom?

Via de Groene loper Hof van Twente begeleiden Alexandra Tempelman, Mignon Sanchez voor de 3e keer op rij de boom-verplant-activiteiten in samenwerking met  meerbomen.nu. Dit is het laatste jaar met intensieve begeleiding door Alexandra Tempelman en Mignon Sanchez.  Daarna is de wens om met eigen `Hofkracht’ te komen tot meer lokale samenwerking op de landelijke natuurwerkdagen voor meer bomen in Hof van Twente. Heb je interesse om je (met een groep) in te zetten voor de lokale samenwerking? Laat het weten! Meld je snel aan bij hofvantwente@meerbomen.nu  Alexandra en Mignon helpen je graag verder. Voor vragen over de actie in de Hof van Twente kunt u contact opnemen met Alexandra, mail naar hofvantwente@meerbomen.nu