Uitdeel dag boomzaailingen zaterdag 18 februari!

Alexandra en Mignon van Meerbomen.nu nodigen u uit voor de uitdeeldag van gratis boomzaailingen.

 

Wanneer: Zaterdag 18 februari van 14.00 tot 15.30 uur

Waar:  De bomenhub Delden, Brinkweg 28 7491 ET Delden. (Dit is naast het bedrijf Deltex B.V.)

Wat: Zaailingen van berk, esdoorn, lijsterbes, vuilboom en grove den.

 

Heeft u plek voor veel boomzaailingen op eigen terrein? Meld u zich dan graag vooraf aan op de website https://Meerbomen.nu , of mail naar hofvantwente@meerbomen.nu.

De boomzaailingen zijn door vrijwilligers geoogst. Voor de zaailingen oogstdag gaan wij als groep vrijwilligers in een bepaald gebied boompjes, die daar ongewenst zijn verzamelen. Deze bomen krijgen een tweede kans om bij burgers en boeren in de buurt verder te groeien. Heb je een groen hart of ben je enthousiast geworden om in de buitenlucht te werken? Aanmelden als vrijwilliger kan via de boomplanner op de website van https://Meerbomen.nu.

Op de website vindt u ook de oogstdagen bij u in de buurt. Daarvoor kunt u zich aanmelden op de website Meerbomen.nu. Als vrijwilliger helpt u mee met zaailingen oogst en als plantlocatie neemt u de oogst mee voor aanplant op eigen terrein.

Afgelopen zaterdag 11 februari werden boomzaailingen uitgedeeld aan maar liefst 12 plantlocaties! De zaailingen kwamen te staan in tuinen, in nieuw aan te leggen houtwallen, in voedselbossen en in nieuw aan te planten bos.