Welke straat in de Hof van Twente wordt helemaal stoep-groen?

Tegels eruit, en bloembollen of vaste planten erin?

Waar ontstaan lange rijen met aantrekkelijke boom(spiegel)tuinen of geveltuinen? Samen met je buurtbewoners van `grijs naar gevelgroen’  en de groenste straat in de Hof van Twente worden? Spaar samen stoepgroentegels en knip ze uit het Hofweekblad! Doe je mee door samen stoepgroentegels te sparen om in aanmerking te komen voor extra grote plantpakketten en bloembollen?

Deze actie werkt als volgt: 

  • In het Hofweekblad verschijnen 1 keer in de twee weken stoepgroentegels om uit te knippen, en om samen te sparen.
  • Mobiliseer zo veel mogelijk buren in je straat om mee te sparen en knip de stoepgroentegels uit.
  • Bedenk (tijdens het sparen) samen alvast samen een plannetje, en blijf doorsparen.
  • Op 25 augustus lever je de uitgeknipte stoepgroentegels in tussen 19.00 uur en 21.00 uur in het gemeentehuis. We vullen dan samen jouw straataanvraag in en we helpen je met geschikte planten voor je straatplan. De groene loper heeft 4 soorten plantpakketten beschikbaar.
  • Lees de spelregels en meld jou idee aan via de website van de Groene Loper of kom naar de informatiebijeenkomst op 25 augustus in het gemeentehuis.

Wil je weten wat er allemaal kan in jouw straat?

Ga naar de website van de groene loper Hof van Twente https://groeneloperhofvantwente.nl/stoepgroen-dat-wil-je-toch-samen-doen/  of neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente via:  info@groeneloperhofvantwente.nl

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Natuur voor elkaar en de gemeente Hof van Twente